3В електроника проведе двудневен технически семинар

 In Новини

На 8ми и 9ти юни 2017г. за втора поредна година 3В Електроника съвместно с партньорите си организира технически семинар, събирайки в една зала инженери от цялата страна, лектори от 9 водещи производители на материали, консумативи и машини, както и демо машини на част от участниците.

В рамките на два дни гостите на събитието имаха възможността да се запознаят с новостите и технологичните решения при процесите за асемблиране на електроника.

Представените и предходната година фирми – Henkel Electronics, ASYS/EKRA Automation, Fuji Machine Europe, Rehm Thermal Systems акцентираха в презентациите си на конкретни продукти/групи продукти:

  • Henkel – г-н Cenk Bazlar разказа за спояващите материали с висока степен на надеждност. Широката гама продукти за термичен мениджмънт, с акцент върху термично проводящите течни материали, беше представена от г-н Giuseppe Caramella;
  • Господата Zsolt Medgyesi, Lukas Saenger и Akos Antal от ASYS/EKRA Automation запознаха гостите на събитието с предимствата на 2те машини, които по-късно бяха и демонстрирани – принтер EKRA 4000 и лазерна маркираща машина Insignum 2000;
  • Fuji Machine Europe – Daniel Gabor и Miklos Boros впечатлиха присъстващите с възможностите на AIMEX III – най-добрата конфигурация за производства с голямо разнообразие и честа смяна на произвеждания продукт;
  • Karl Spitzer и Bernd Marquardt от Rehm Thermal Systems – разказаха за новите разработки на фирмата и възможностите на машините за нанасяне на защитни покрития – Protecto, както и за спояващата пещ с вакумна камера VXP+ Vacuum;

Новите партньори на 3В електроника Kirsten soldering, SPEA, Da-Chung Contact Probes, GÖPEL и electronic и SSI Schaefer разказаха за цялостна дейност на компаниите си и произвежданите от тях продукти/машини:

  • Г-н Stefan Weingand от Kirsten soldering запозна присъстващите с единствената модулна, универсална ТНТ спойка вълна „the modula wafe ®“;
  • Лидерът в тестващите решения – SPEA беше представен от г-н Oleg Fotteler, който презентира функционалностите и видовете тестове на двете основни групи тестери – Bed of Nails и Flying Probe Testers;
  • Г-н Will Tsai и г-жа Grace Wang, представители на най-големият производител на тестови игли в Тайван – Da-Chung Contact Probes разчупиха формата на лекционната програма и с по-нестандартен и лек стил спечелиха интереса на всички;
  • Thomas Hessland от GÖPEL electronic прикова вниманието на аудиторията със задълбочена техническа информация за AOI машините на GÖPEL, едни от най-качествените и продавани в Европа, но малко познати на българския пазар; Той даваше допълнителна информация и по време на демонстрациите с Advanced 3D AOI, която GÖPEL предоставиха след изложението на 3В електроника за техния демо център.
  • Г-н Cristian Orvas, SSI Schaefer разполагаше само с 30 минути, за да представи огромната гама продукти и услуги, която предлага световният лидер в областта на логистиката. Симпатиите и интереса на всички бяха провокирани по забавен начин с демонстрация на  автоматизирано превозно средство – Weasel®.

Представители на  LPMS нямаха възможност лично да присъстват на семинара тази година, но със съдействието на г-н Giuseppe Caramella от Henkel  и служители на 3В Електроника бяха   демонстрирани 2 от машините на LPMS за формоваne при ниско налягане – Beta 300 и Alpha 100.  Успоредно с демонстрацията на машината г-н Caramella отговаряше на въпроси за  термостопяемите лепила на Henkel Technomelt, използвани  при тази технология.

След лекционната част гостите бяха разделени на групи и имаха възможност да обиколят и да се запознаят от близо с работата на демо-машините – AIMEX III, EKRA 4000, Insignum 2000, Advanced 3D AOI, Weasel®, Beta 300 и Alpha 100.

Градината на хотела посрещна всички с приветлива обстановка и чаша вино веднага след демонстрационната част след първия ден.

Вторият ден на семинара зарадва част от присъстващите със символична томбола за присъстващите с малки рекламни предмети, връчени лично от лекторите на представените фирми. Голямата награда – посещение на една от най – големите фирми за асемблиране на електроника за автомобилостроенето в Румъния, където могат да се видят едновременно машини на Fuji, ASYS и Rehm беше спечелена от представител на фирма Електростарт. Организаторите и Fuji Machine Europe поеха ангажимента да организират и реализират „наградата“ до края на есента.

След семинарът в демо центърът на 3В Електроника по предварителна договорка могат да бъдат видени и тествани Advanced 3D AOI на GÖPEL electronic, както и Beta 300 и Alpha 100 на LPMS.

Галерия семинар 08-09.06.2017г.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search